Sporcu Besinleri Nelerdir?

Sporcular egzersiz ya da antrenman yaparken çok fazla kalori harcar ve su kaybederler. Kişinin kendini yorgun hissetmemesi için ve ya aktiviteye devam edebilmesi için harcanılan enerji yerine konulmalıdır. Tam burada sporcu besinleri imdada yetişir. Özellikle çok yoğun bir şekilde spor yapanlar mutlaka onlar için özel hazırlanmış besin ve içecekleri kullanmalı.

sporcu besinleri
sporcu besinleri

 

Sporcu besinleri, sporcunun enerjik bir şekilde hayatlarını idame ettirmeler konusunda oldukça faydalıdır. Bu besinler sadece sporcular tarafından değil, kilo vermek isteyenler, sağlıklı yaşam için egzersiz yapanlar ve yaşlanma etkilerini geciktirmek isteyenler tarafından da kullanılabilir.

Sporcu Besinlerinin Faydaları

Sporcu besinleri yüksek performans sunan özel maddelerden hazırlanır. Öğün amacıyla değil spor aktivitelerine katkıda bulunmak için kullanılırlar. Besin değerleri çok yüksektir fakat kalori içermezler. Bazılarından çok az miktarda yağ bulunur. Kullanımı ve sindirimi kolaydır.

Sporcu Besinlerinin Vazgeçilmezleri

Sporcular için hazırlanan besinlerde birçok faydalı ve doğal katkı maddesi bulunur. Her madde her insan için uygun olmadığından uzman tavsiyesine kulak verilmeli. Aynı şekilde her yaş ve aktiviteye göre de kullanılan madde değişiklik gösterebilir.

whey
whey

 

L-Garnitin: vücuttaki yağın enerji olarak kullanılmasını sağlar. Aynı zamanda kas dokusu oksijeni daha doğru kullanacağından sporcu yorulmaz ve kendini enerjik hisseder.

Arginine: vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek aktivite sonunda toksinlerin atılmasında önemli rol oynar. Aktivite sonrasında kişi kendini daha sağlıklı hissedebilir.

Bcaa: vücudun proteinleri doğru kullanmasını ve kasların hızlı yapılanmasını sağlar. Özellikle vücut geliştirmek isteyenler tarafından kullanılabilir.

Kreatin: sporcunun dayanıklılığını arttırır ve güç kazandırır.

Inosine: kaslara gerekli enerji ve oksijeni sağlar. Kişi kendini daha aktif hisseder ve yorulmaz.

Cla: vücuttaki yağ depolarını kullanarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Kilo vermek isteyenler tarafından da güvenle kullanılabilir.

Co Enzyme Q10: enerji üretimini ve metabolizmanın hızını arttırır. Aynı zamanda da yaşlanmayı geciktirir.

Protein tozları, karbonhidrat katkıları, amino asit, enerji veren yiyecek, içecekler, mükemmel besin katkı karışımlarından oluşan sporcu besinleri, bir sporcunun sahip olması gereken enerjiyi eksiksiz tamamlayabilir. Bu sayede sporcu kendini kusursuz bir şekilde geliştirme şansı bulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir