Anne Olduğunuzda Vazgeçmeniz Gerekmeyen 5 Önemli Şey

Anneler genellikle çocuklarını yetiştirmek için kendi dünyalarından vazgeçerler. Fakat bunu yapmak zorunda değiller. İşte bir anne olarak, vazgeçmeniz gerekmeyen o önemli şeyler.

  • Boş Zaman

Çocuk sahibi olmadan önceki hayatınızdaki boşlukların çocuk sahibi olduğunuzda neredeyse kaybolacağı doğrudur, ancak hayatınızdan sonsuza dek çıkartılmamalıdır. Kendinize yarım saat bile olsa zaman ayırmak sadece birçok yeni ebeveynlik zorluğunu daha kolay idare edebilmenizi sağlayacaktır.

eşinize zaman ayırın
eşinize zaman ayırın
  • Eşinizle Randevu

Eşinizle olan ilişkiniz, arka plana attığımız ilk konulardan biri, çünkü çocuklarla ilgilenmekle meşgulsünüz. Bununla birlikte, eşinizle olan ilişkinizi beslemek ve güçlendirmeniz önemlidir. Ayda en az bir veya iki özel gece buluşması planlamalısınız. Çocuklar, yattıktan sonra bir akşam gibi basit bir zaman olsa bile, gece randevularınızı atlamayın.

  • Sosyalleşme

Ebeveyn olduğumuzda ihmal edeceğimiz ilk şeylerden biri dostluklarımızdır. Ailemizi o kadar çok planlıyoruz ki arkadaşlar için zamanımız bile kalmıyor. Bir kahve içimi veya alışverişte olsa bile arkadaşlarınız için zaman ayırın. Buna ihtiyacın var, onlar da öyle yapıyorlar.

hobi
hobi
  • Hobiler

Anne olmak, hobilerinizi tamamen bırakmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Hobi çevresine dayalı buluşmalar arayın ya da bir ebeveyn olarak hayatınıza dâhil edebileceğiniz yeni bir hobi edinin.

  • Kitap veya Dergi Okuma

İlk başta, ebeveynler çoğunlukla ebeveynlik dergileri okurlar, aile büyüdükçe ebeveynlik dergisi bile tozlanmaya başlar çünkü artık okumak için zamanınız yoktur. Fakat bunun için okuma sevginizi değiştirmek zorunda değilsiniz. Yatmadan önce bir kitap açın ya da arabada oturduğunuzda okuyabileceğiniz kitaplar bulundurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir