Tatil İçin Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Ülkemizde yaz tatili dışında eğitim gören çocuklar için en uzun tatil dönemlerinden biriside sömestr olarak ifade edilen 15 tatildir.  Ailelerin vizesiz olarak çocukları ile keyifle yurt dışı tatili yapabilecekleri yerlerin en başında Karadağ gelir. Küçük olmasına rağmen doğal güzelliğe sahip olan Karadağ, ailelerin yarıyıl tatilinde vizesiz olarak tatil yapabileceği ilk ülkedir. Aileler yarıyıl tatilinde vizesiz olarak ziyaret edebileceği ikinci ülke tarih kokan Bosna’dır.

tatil yeri seçimi

Osmanlı döneminin birçok eserin yer aldığı Bosna’da çocuklarınıza mutlaka Mostar Köprüsü’nü göstermelisiniz. Vizesiz olarak ziyaret edebileceğiniz ülkelerden bir diğeri de Sırbistan’dır. Tarihi ve modern yapıya sahip olan Sırbistan, keyifle gezebileceğiniz bir Balkan ülkesidir. Yarıyıl tatilinde çocuklarıyla vizesiz tatil yapmak isteyen ailelerin ebeveynlerin tercih ettiği ülkelerden birisi Gürcistan olmuştur.

Kuzeydoğunun Parlayan Yıldızı Gürcistan

Hava ve karayolu ile vizesiz olarak gidebileceğiniz Kuzeydoğu ülkesi olan Gürcistan’ın Batum kentinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.  Yarıyıl tatilini vizesiz ülkelerde geçirmek isteyen ailelerin tercih ettiği ülkelerden birisi sıcak ve samimi insanların yer aldığı Makedonya’dır.

Vizesiz olarak tatil yapmak isteyen ailelerin tercih ettiği ülkelerden birisi ise ülkemize kilometrelerce uzaklıkta olan Avustralya’dır.  Soğuktan kaçmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği Avustralya’da Sydney ve Kakudu Ulusal Parkı’nı görmelisiniz.  Madagaskar, Endonezya ve Güney Afrika Cumhuriyeti vizesiz olarak tatil yapabileceğiniz ülkelerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir