Grip ve Soğuk Algınlığı Tedavisinde Bitki Çayı

Yağışlı havalar, soğuk rüzgârlar, gri gökyüzü ile kış mevsimi kapımızı çalmaya hazırlanıyor. Soğuk günlerle birlikte grip ve soğuk algınlığının da kapımızı çalmaya hazırlandığı şu günlerde hastalıklardan korunmak için kimyasal çözümler yerine doğal çözümleri tercih edebilirsiniz.

Unutmayın ki sürekli doktora gidildiğinde alınan türlü türlü ilaçlara karaciğere zarar verebiliyor ve vücut bu maddelere bağımlı hale gelebiliyor. Bu nedenle grip ve soğuk algınlığı tedavisi için doğal nimetlerden faydalanmayana özen göstermelisiniz.

Bitki Çayı
Bitki Çayı

Ihlamur ve Nane Limon

Toplumumuzda herkesçe bilinen bu ikili kış günlerin olmazsa olmazıdır. Yine bu tür bitki çaylarını sallama çay yerine doğal olarak tedarik edip kullanmanız daha önemli.

Bir tutum ıhlamuru kaynayan sıcak suyu koyun ve bekleyin. Ihlamur ne kadar çok kalırsa ve pembeleşirse o derece faydalı olur.

Soğuk Algınlığı
Soğuk Algınlığı

Ada çayı da soğuk algınlığı için idealdir. Ancak gargara yapıldığında hep iltihabı giderir hem de nefesi tazeler.

Karabiber ise bağışlık sistemini güçlendiren önemli bitkilerdendir. Grip olacağınızı hissettiğinizde karabiber ile hazırlanan bitki çaylarını tüketmeniz size çok faydalı olacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir