Migrene İlişkin Efsaneler ve Gerçekler

Günümüzde birçok kişi başı ağrıdığında bunu migrenim var diye nitelendirir ancak migren bu bilinenlerden fazlasını içerir. Gerçek bir migren kafamızın belirli bir yerinde nabız gibi sürekli atan ağrılara yol açar.

Migrene İlişkin Efsaneler ve Gerçekler
Migrene İlişkin Efsaneler ve Gerçekler

Migrenle İlgili Yanlışlar ve Doğrular

Bir çok kişi migrenin tedavi edilemeyeceğini düşünür ancak bu tamamen yanlış olmasa da kısmen yanlış bir bilgidir. Çünkü migren tedavi edilerek tamamen yok edilemese de kontrol altına alınabilen bir rahatsızlıktır. Bazı kişiler tarafından migren ciddiye alınmayabiliniyor. Ancak ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık.

Migren
Migren

Migreni olan bazı insanlar bu rahatsızlığın mutsuz ve stresli bir yaşantıları olduğunun işareti olarak düşünüyorlar. Ancak stres ve depresyon migreninizi daha da kötüye götürebilir ama migrenin oluşmasının tek nedeni bunlar değildir. Baş ağrınız için ilaçları dozunda kullanmanızda ve reçetesiz ilaç kullanmamanızda fayda var ilerde istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Bir başka inanılan şey ise yiyip içtiğimiz şeylerin migrenimizle ilgisinin olmadığı yönünde. Ancak yediğimiz, içtiğimiz, hatta soluduğumuz her şey migrenimizin tetikleyicisi olabilir. Bu nedenle düzenli beslenmek hem kendimiz için hem de migrenimiz için iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir