2015 Topuz Modelleri

Topuz saç modelleri günlük hayat içinde çok fazla tercih edilmezler. Özel günler, davetler, düğünler ve nişanlar gibi davetlerde topuz modelleri daha yaygın olarak kullanılır. Bu tür günlerde bayanlar kendilerini daha özel hissetmek istedikleri için giyimlerine ve saç bakımlarına ekstra özen gösterirler.

topuz
topuz

Topuz saçın toplu olması avantajı olduğundan dolayı daha naif bir imaja sahip olabilirsiniz. Saç modelinizin giyeceğiniz kıyafetinize ve yüz yapınıza uyumlu olması da gereklidir. Bu konuda çeşitli aksesuarlardan faydalanarak daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Çiçekli tokalar, taşlı tokalar, eşarplar gibi birçok aksesuar ile değişik topuz modellerini kullanabilirsiniz.

Topuz Çeşitleri ve Kullanımı

Günümüzde en çok tercih edilen topuz modelleri arasında öncelikle dağınık topuz modeli yer alır. Açık kıyafetler üzerinde farklı aksesuarlar ile kullanılabilir. Uzun saç modeline sahip bayanların yapması tavsiye edilir. Toka ve sprey yardımıyla kullanılan değişik aksesuarlar saça tutturulur.

dağınık topuz
dağınık topuz

Düz topuz, saçın düzleştirilip ince buklelerle birlikte tokayla toplanması şeklinde yapılır. Daha klasik ve resmiyet gerektiren ortamlar için ideal bir seçimdir. Süslemelerini yine aksesuarlar yardımıyla yapabilirsiniz.

düz topuz
düz topuz

Yandan topuz, elbiseniz tek kollu ya da asimetrik bir yapıya sahip ise oldukça modern durur. Genç bayanların daha çok tercih ettiği bir modeldir. Saça şekil verilirken sağ ya da sol taraflardan toplanmasıyla elde edilir.

yandan topuz
yandan topuz

Eşarptan topuz, tesettür giyime sahip bayanların kullanabileceği özel günlerinde iğne yardımıyla şekillendirebilecekleri şık bir topuz modelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir